Kliknite ovde da biste pozvali na besplatnu konsultaciju!

lindell_lavoie_logo_personal_Injury_workers_compensation_Lawyers

(612) 339-8811
Logotip web sajta Minnjury.com

Odmah dobijte pomoć

  Pročitao sam Politika privatnosti

  REZULTATI COMP RADNIKA

  Radnik se uspešno oporavlja od naknade radnika i zahteva za lične povrede od lošeg pada.

  Klijent je teško povredio rame kada je pao na masne stepenice dok je dostavljao uniforme preduzeću u sklopu svojih radnih obaveza. Ben Lavoie ga je zastupao i po zahtevu za odštetu radnika i po tužbi za ličnu povredu protiv preduzeća jer ga nemarno nije upozorio na klizave stepenice. Zahtev za naknadu radnika je izmiren i, tako što je pregovarao, uz odobrenje klijenta, da zastupa poslodavca za svoj zahtev za nadoknadu poslovanja za naknadu štete radnicima koju je platio, g. Lavoie je uspeo da značajno poveća neto oporavak svog klijenta od zahteva. Ukupno, klijent je prikupio preko 160.000 dolara.

  Radnik koji ide kući posle posla u vozilu kompanije donosi novi zakon.

  Naš klijent, sindikalni sloj tepiha, vozio se kući posle posla u kombiju u vlasništvu njegove kompanije kada ga je udario kamion za deponiju koji je razneo znak "stop". Uprkos tome što je znao da dobro sređeni zakon u Minesoti isključuje pokriće naknade radnicima za zaposlene koji putuju do kuće i od kuće, Džim Lindel je pristao da preuzme slučaj, tvrdeći arbitrima za naknadu radnika da potpuno opremljen kombi koji pripada poslodavcu predstavlja "radionicu na točkovima" i da je njegovo poveravanje našem klijentu ravno našem klijentu. Arbitar je presudio protiv našeg klijenta, ali se Džim uspešno žalio Apelacionom sudu za naknadu radnika, koji se složio sa Džimom u analizi i zaključio da se pokriće naknade radnicima proširilo na situaciju sa činjenicama našeg klijenta. Osiguravajuća kompanija se žalila na odluku Vrhovnom sudu Minesote koji je potvrdio Apelacioni sud, a naš klijent je dobio pune beneficije za svoje povrede.

  Radničko stanje pluća povezano sa auto-telesnim poslom.

  Klijent je radio u prodavnici za popravku auto tela sa detaljima o automobilima. Dok je tamo radila razvila je uporni kašalj koji nije hteo da nestane. Nakon što ju je posebno užasan napad kašlja smestio u bolnicu, dijagnostikovano joj je retko, ali opasno stanje pluća koje ju je onemogućilo u tom radu. Verovala je da su njene radne aktivnosti uzrok stanja pluća, ali je zahtev njenih radnika odbijen. Nakon što su joj medicinski računi pretili da će bankrotirati nju i njenog muža, zadržala je Lindell & Lavoie da bi nastavila sa svojim zahtevom. Predstavlja ga Ben Lavoie. Rezultat – 175.000 dolara plus medicinske beneficije koje su ostale otvorene.

  Obećanja poslodavaca nedostaju, dobija se naknada za radnike.

  Klijent je pao sa merdevina dok je slikao љulu poslodavca. Poslodavac je obećao da će se brinuti o klijentu, ali je prestao da plaća medicinske račune i plate nakon što su se povrede pokazale kao onemogućavajuće. Poslodavac nikada nije otvorio zahtev za naknadu radnika, ali je zaposleni kojeg zastupa Ben Lavoie započeo zahtev više od godinu dana kasnije i ustanovio odgovornost. Zadovoljio sam se sa $245,000 plus Medicinske beneficije koje su ostale otvorene.

  Pijani Pokrovitelj pada i povređuje barmena.

  Klijent je bio šank u baru u malom gradu u centralnoj Minesoti kada se pijani pokrovitelj prevrnuo, udarajući klijentovu donju nogu i nanevši joj tešku povredu kolena. Njena povreda rezultirala je izgubljenom platom i podvrgnuta je višestrukim operacijama kolena. Zastupao ju je Ben Lavoie i za odštetni zahtev njenih radnika i za tužbu za nemar. Ukupan oporavak 135.000 dolara (15k dolara za WC i 120k dolara za zahtev za nemar).

  Povređeni sloj tepiha osvaja odštetni zahtev radnika po žalbi i obezbeđuje veliko poravnanje sa ličnim povredama na čizmi.

  Naš klijent, sindikalni pokrivač, teško je povređen u saobraćajnoj nesreći dok se vozio kući posle posla. Iako je naš klijent vozio kompanijski vozilo, osiguravač za naknadu radnika je uskratio beneficije tvrdeći da je naš klijent samo putovao do svoje kuće na kraju smene, što je dobro poznata odbrana koja bi inače izvadila slučaj iz delokruga nadoknade radnika. Tvrdili smo da opšte pravilo komuniciranja nije važilo s obzirom da je naš klijent prevozio alate i materijal kompanije na i sa radnog mesta, u suštini koristeći kamion kompanije kao "prodavnicu na točkovima". Arbitar je presudio protiv nas i mi smo se žalili. U značajnoj ekspanziji zakona koji favorizuje putnike koji su i pored toga još uvek bili u službi svog poslodavca, Apelacioni sud za naknadu radnika je preinačio arbitra i dodelio sve pogodnosti koje je tražio naš klijent. Odluka je održana u Vrhovnom sudu. Predstavlja ga Džim Lindel. Oporavak odštete radnika iznosio je preko 165.000 dolara, a tužba treće strane protiv nemarnog vozača odgovornog za udes nagodila se u posredovanju za 935.000 dolara.

  Opojni radnik oporavlja naknade za radnike kada se pokaže da alkohol nije faktor povrede.

  Naš klijent, stolar, pao je sa krova kuće koja je u izgradnji i zadobio teške povrede. Kada je prevezen u obližnju bolnicu, utvrđeno je da je u trenutku pregleda imao sadržaj alkohola u krvi od 0,3. Nakon detaljne istrage, uključujući intervjue saradnika klijenta, složili smo se da preuzmemo slučaj uprkos veoma predsudskim dokazima opijenosti, jer smo smatrali da visok sadržaj alkohola u krvi klijenta nije imao nikakvu ulogu u njegovom padu iz kuće. Sudija za naknadu radnika je mislio drugačije i presudio protiv nas, uskraćujući sve beneficije uz obrazloženje da je zaposleni očigledno bio opijen. Po žalbi, tvrdili smo da je zaposleni pao iz kuće zbog nemarnog plasmana drvene proteze od strane saradnika klijenta, kao i da njegovo konzumiranje alkohola nije imalo nikakvu ulogu u njegovoj povredi. Predstavlja ga Džim Lindel. Apelacioni sud se složio i preinačio sudiju za naknadu, dodeljujući sve povlastice koje se traže. Odluku je održao Vrhovni sud. Klijent ostaje na doživotnim trajnim i ukupnim invalidskim beneficijama.

  Povređeni radnik pobedio je u četvorogodišnjem programu prekvalifikacije koledža.

  Klijent je bio radnik Severne Minesote, prenosive pilane. Klijentova odeća se upetljala u voz velike testere i njegovo telo je izvučeno kroz testeru, mažeći obe ruke i nanoseći oštećenje nerava. Klijent je bio znatno fizički onesposobljen po otpustu iz medicinske nege. Uz pomoć stručnjaka za stručnu rehabilitaciju, tvrdili smo i dobili četvorogodišnji program fakultetskih diploma u računovodstvu u UMD-u. Predstavlja ga Džim Lindel. Diplomski program, zajedno sa ukupnom privremenom invalidskom beneficijom, iznosio je otprilike 300.000 dolara. Klijent je danas srećno zaposlen kao knjigovođa u dulut oblasti.

  Lindell & Lavoie, LLP

  2420 Centar Selo
  431 Južna Sedma ulica
  Mineapolis, MN 55415-1801

  Toll Free: 888-339-8811
  Tel: 612-339-8811
  Faks: 612-349-6806