Kliknite ovde da biste pozvali na besplatnu konsultaciju!

lindell_lavoie_logo_personal_Injury_workers_compensation_Lawyers

(612) 339-8811
Logotip web sajta Minnjury.com

Odmah dobijte pomoć

  Pročitao sam Politika privatnosti

  REZULTATI NESREĆE SLIP-AND-FALL

  Posetilac se okliznuo na ledu na univerzitetskom parkingu, pobedio u poravnanju.

  Džim Lavoi i Grim Hauland predstavljali su 62-godišnjeg muškarca koji je bio u poseti Univerzitetu Sent Džon u Koledžvilu u Minesoti na konferenciji.  Kao maturantu Svetog Jovana, dozvoljeno mu je da odsedne u "Alumni apartmanu" i parkira svoj automobil u malom, asfaltiranom delu u blizini ulaza u stan.  Nekoliko centimetara snega palo je tokom noći, prekrivajući led koji se formirao kada je temperatura pala ispod nule posle dnevnog otapanja.  Dok je šetao do svog parkiranog auta sledećeg jutra, naš klijent se okliznuo, pao i zadobio tešku povredu kolena, što je zahtevalo operaciju i rezultiralo doživotnim šepanjem.

  Kada klijent nije mogao sam da postigne nagodbu sa Svetim Džonom, Džim i Grim su pokrenuli tužbu pred federalnim sudom.  Sveti Jovan je negirao odgovornost za povredu usmeravajući svoju odbranu na klijentovu dugu istoriju spornih tužbi, tvrdeći da je klijentovo koleno spontano popustilo i da ledeni uslovi nisu uzrok njegovog pada, i sugerišući da je naš klijent odgovoran za njegovo šepanje i trajnu povredu jer nije sledio preporuke svojih lekara za lečenje.  Džim i Grim su razvili dokaze da opovrgnu tu odbranu i uspeli su da reše slučaj na drugom posredovanju, samo nekoliko dana pre suđenja, za 400.000 dolara.

  Hotelski pokrovitelj dobija povredu kičme od klizanja po ledu prekrivenom snegom.

  Grim Hauland je predstavljao 26-godišnjeg muškarca koji se okliznuo na ledu na parkingu hotela i teško povredio kičmu.  Vodosnabdevanje sa krova hotela bilo je usmereno iz sniћa, preko trotoara u blizini glavnog ulaza u hotel, i u veliki potok kroz parking.  Posle nekoliko dana iznad ledenih temperatura, hladno puklo je uzrokovalo da se potok vode smrzne i sneg koji pada sakrio ga je od pogleda.  Naš klijent je izašao iz hotela i, za njega nepoznat, morao je da pređe preko leda prekrivenog snegom da bi stigao do svog auta.  Okliznuo se, pao i teško povredio kičmu zahtevajući operaciju i rehabilitaciju.  Grim je uspeo da povrati 450.000 dolara za klijenta od nemarnog operatera hotela.

  Pad izazvan povezom magazina dovodi do oporavka.

  Starija klijentkinja se saplela pri ulasku u prodavnicu Walgreens u okrugu Hennepin, polomivši joj zglob i zahtevajući hiruršku popravku. Kada prodavnica nije želela da objavi snimak sigurnosne kamere oblasne stvari je stavljena u tužbu na federalnom sudu. Na slikama je otkriveno da je povez iz časopisa fiberglas bio ostavljen na podu ispred blagajne više od pola sata i kada je klijent ušao u nju uhvatilo ju je stopalo usled čega je pala. Predstavlja ga Džim Lavoi. Rezultat – nagodba od 75.000 dolara.

  Ledeni trotoar striptiz tržnog centra izaziva loš pad.

  Klijentkinja je obavljala nekoliko zadataka za svoju decu neposredno pre Božića i svratila u lokalni striptiz centar da pokupi par stvari. Danima nije padao sneg i parking je uglavnom bio suv. Dok je kročila na trotoar ispod awninga, okliznula se na neki crni led koji se nakupio na trotoaru u blizini potklizne stubove. Naša klijentkinja je teško povredila rame prilikom pada. Pokrenuta je tužba i proces otkrivanja otkrio je da je vlasnik nekretnine zabranio upravniku nekretnina da soli i peskara bez prethodne dozvole. Takođe, vlasnik nekretnine je verovatno znao za problem sa nadstrešnicama zbog kojeg se voda nakupljala na trotoaru i formirala led. Predstavlja ga Ben Lavoie. Rezultat – $105,000 posle Posredovanja.

  Radnik se uspešno oporavlja od naknade radnika i zahteva za lične povrede od lošeg pada.

  Klijent je teško povredio rame kada je pao na masne stepenice dok je dostavljao uniforme preduzeću u sklopu svojih radnih obaveza. Ben Lavoie ga je zastupao i po zahtevu za odštetu radnika i po tužbi za ličnu povredu protiv preduzeća jer ga nemarno nije upozorio na klizave stepenice. Zahtev za naknadu radnika je izmiren i, tako što je pregovarao, uz odobrenje klijenta, da zastupa poslodavca za svoj zahtev za nadoknadu poslovanja za naknadu štete radnicima koju je platio, g. Lavoie je uspeo da značajno poveća neto oporavak svog klijenta od zahteva. Ukupno, klijent je prikupio preko 160.000 dolara.

  Kliknite ovde da biste pozvali na besplatnu konsultaciju

  Odmah dobijte pomoć

   Pročitao sam Politika privatnosti

   Lindell & Lavoie, LLP

   2420 Centar Selo
   431 Južna Sedma ulica
   Mineapolis, MN 55415-1801

   Toll Free: 888-339-8811
   Tel: 612-339-8811
   Faks: 612-349-6806