Kliknite ovde da biste pozvali na besplatnu konsultaciju!

lindell_lavoie_logo_personal_Injury_workers_compensation_Lawyers

(612) 339-8811
Logotip web sajta Minnjury.com

Odmah dobijte pomoć

  Pročitao sam Politika privatnosti

  REZULTATI MEDICINSKE NEPRAVILNOSTI

  10 miliona dolara se oporavilo za studenta koji je pretrpeo paralizu posle pogrešne dijagnoze u Hitnoj pomoći.

  Džejms Lavoi i Ben Lavoie su se 2014. dogovorili da zastupaju mladog studenta u vanrednom slučaju medicinske nepravilnosti.  Studentkinja je patila od glavobolje i opštih simptoma bolesti tokom prethodnog leta, a lekari nisu mogli da utvrde izvor problema.  Onda se u oktobru 2013. student toliko razboleo da su on i njegova devojka odlučili da mora da ode u lokalnu Hitnu pomoć na lečenje. Pozvao je majku pre odlaska u bolnicu, i osetivši ozbiljnost situacije, ona je vozila 70 milja da prisustvuje i zakazanom pregledu.

  Mladić se u bolnici požalio na najgoru glavobolju u životu, poteškoće sa vidom, vrtoglavicu, mučninu, nestabilnu ravnotežu, poteškoće u hodanju poslednjih nekoliko dana i nedavno mršavljenje. Pročitaj više

  Pogrešna operacija kičme rezultira paraplegijom.

  Naš klijent je bio penzionisani mahinalista koji je patio od hroničnih bolova u niskim leđima.  Neurohirurg iz Južne Dakote je preporučio operaciju fuzije i naš klijent je podvrgnut proceduri u bolnici Sijuks Fols.  Međutim, hirurg i njegov pomoćnik nisu uspeli da preduzmu mere predostrožnosti, pogrešno su identifikovali predviđeni nivo operacije i izveli zahvat na neispravnom nivou kičme.  Greška je otkrivena tri dana kasnije, ali u ovo vreme naš klijent je bio paraplegičar zbog povrede kičmene moždine.  Bio je paralizovan od struka nadole i nije imao kontrolu creva ili bešike.  Posle mnogih iskaza i umešanosti brojnih svedoka veštaka, slučaj je rešen u desetočasovnom posredovanju uz pomoć posrednika iz Južne Dakote za 1,4 miliona dolara.  Prema rečima posrednika, ovo je bila najveća nagodba u slučaju medicinske zloupotrebe u Južnoj Dakoti ikada.

  Neuspela operacija žučne kese dovodi do hroničnih bolesti.

  Naš klijent, 83-godišnji penzionisani radnik montažne fabrike koji je patio od kamenja u žuči, ušao je u prigradsku bolnicu zbog uklanjanja žučne kese od strane generalnog hirurga.  Hirurg je nažalost pogrešno identifikovan u brojnim strukturama i odsekao deo klijentovog sistema žučne cevi.  Naš klijent je prebačen u metropoliten bolnicu gde su lekari osetili njegove godine i krhko zdravlje učinili su opsežnu restauratorsku operaciju suviše rizičnom za preduzimanje.  Naš klijent se na kraju popravio, ali je ostavljen podložan ponavljanju bolesti koja zahteva kratak boravak u bolnici.  Slučaj je rešen za $400,000.00.

  Loše upravljanje infekcijom dovodi do velike presude.

  Naš 17-godišnji muški klijent se okliznuo na šljunak i pao na članak, polomivši ga gadno.  Ortopedska popravka je bila adekvatna, ali se rana inficirala.  Ortopedski hirurg je dozvolio da zaraženi ud postane gangrenozan i hitna operacija klinike Mejo spasila je našeg klijenta od amputacije stopala.  Porota okruga Rajt dodelila je našem klijentu 584.023,93 dolara, preciznu cifru koju je Džim Lindel sugerisao poroti da bi bila pravedna kompenzacija za našeg klijenta.

  Neispravan hirurški zahvat rezultira nadoknadom velikih radnika i nagradom za medicinsku zloupotrebu.

  Klijent je povredio svoja niska leđa dok je radio kao sindikalni radnik. Pošto konzervativno lečenje nije uspelo, izabrao je operaciju leđa koja je napravljena da mu pomogne da se vrati na posao kod poslodavca. Tragično, hirurg je operisao pogrešan nivo diska uzrokujući neophodnost kasnije, mnogo invazivnije operacije koja je uništila sposobnost klijenta da se vrati svom poslu. Bio je zastupljen na osnovu odštetnog zahteva njegovih radnika od strane Bena Lavoieja i od strane Džima i Bena Lavoiea na osnovu zahteva za medicinsku zloupotrebu. Rezultat – 660.000 dolara ukupnog oporavka od oba zahteva.

  Doktorova nemarna administracija rutinske procedure rezultira katastrofalnom povredom 49-godišnje žene.

  Kada je 49-godišnja žena otišla kod svog lekara na lečenje od kašlja i prehlade nije ni zamišljala da će joj se život zauvek promeniti zbog nemara lekara. Mnogo godina ranije, tužiteljka je zadobila prostrelnu ranu na glavi zbog čega je ostala bez dela lobanje blizu levog uha. Optuženi lekar je bio dobro obavešten o prethodnoj povredi i ranjivosti tužioca. Nažalost, u lečenju prehlade i kašlja tužiteljke, optuženi lekar je naredio ušnu lavažu koja je uvela vodu i kontaminira kroz defekt u lobanji i u mozak. Pronađena je nekoliko sati kasnije kada je pretrpela napad i na kraju joj je dijagnostikovan meningitis, hidrocefalus i curenje cerebralne kičmene tečnosti. Uprkos hitnoj operaciji mozga, provela je narednih godinu i po dana u komi. Iako se čudesno oporavila, i dalje je duboko onesposobljena i zahteva svakodnevnu negu i pomoć sa svim svojim ličnim potrebama. Grim Hauland i Ben Lavoie započeli su tužbu u ime tužioca i ubrzo nakon toga osiguravač optuženog ponudio je svoj limit od 4.000.000 dolara. Predstavljaju ga Ben Lavoie i Grim Howland. Rezultat – nagodba od 4.000.000 dolara.

  Porota smatra da je doktor nemaran u nezi posle hirurške infekcije.

  Sedamnaesečni klijent je podvrgnut otvorenom smanjenju preloma zgloba uz upotrebu tablica i šrafova od strane ortopedskog hirurga optužene medicinske klinike. Posle operacije, rana se teško inficirala. Umesto da uputi našeg klijenta kod specijaliste za infektivne bolesti ili da pita plastičnog hirurga sa ekspertizom za kontrolu infekcije, ortopedski hirurg je pacijenta zadržao za sebe, i pokušao i nije uspeo u dva različita navrata da hirurški ukloni infekciju na članku klijenta. Iz oba pokušaja hirurg je zašio ranu čvrsto zatvorenu, oblažeći još uvek aktivnu infekciju. Kada je postalo očigledno da je rana ostala teško inficirana, naš klijent je upućen kod plastičnog hirurga, diplomca Univerziteta u Misuriju- koji je obavio hitnu operaciju kako bi spasao ugrožen ud. Novi lekar je izlečio infekciju i uradio rekonstruktivnu operaciju prenosa tkiva da bi zatvorio veliku ranu našeg klijenta.  Predstavljen od strane Dћima Lindela.

  Lindell & Lavoie, LLP

  2420 Centar Selo
  431 Južna Sedma ulica
  Mineapolis, MN 55415-1801

  Toll Free: 888-339-8811
  Tel: 612-339-8811
  Faks: 612-349-6806

  Kliknite ovde da biste pozvali na besplatnu konsultaciju

  Odmah dobijte pomoć

   Pročitao sam Politika privatnosti